Le Petit Parisien (1921): Deklarata ekskluzive e Imzot Fan Nolit, delegat i parë i Shqipërisë në Lidhjen e Kombëve, mbi konfliktin serbo–shqiptar

Nga Aurenc Bebja*, Francë –  19 Qershor 2017 Gazeta franceze, « Le Petit Parisien », ka botuar, të enjten e 22 shtatorit …

EUROPAPOLITIKA e Kancelarit

Nëse evropianët e tjerë ishin shumë dyshues ndaj një Gjermanie të bashkuar, ky dyshim ndahej pikësëpari nga vetë Kancelari i …

“Balena Blu”. Vërtetë?

Ajo, 17 vjeç, i shkruajti: është momenti ta bësh. Ai, 18 vjeç, tha: po, dhe vrau veten. A është vrasje? …

Komandantët marrin bashkarisht komandën

Nga Adelheid Feilcke /Deutsche welle Ndërsa një shumicë prej rreth 60 për qindësh heshti, kosovarë që marrin pjesë në votime parapëlqejnë …

Borxhi rilindas!

Nga Jorida Tabaku Qeveria e rilindjes e rriti borxhin publik në 8.1 mld Euro. Secili prej nesh sot paguan 870 …

« Kthehu Rifresko