Sociale

Pasuria fut në sherr kunatin me kunatën: Zhduku andej mos të shoh bojën


               Publikuar në : 23:29 - 05/04/20 |
Al Do

Në rubrikën “Shihemi në gjyq” në Tv Klan, Edlira nga Korça paraqiti problematikën e saj në lidhje me tokën. Ajo u shpreh se prej 5 vitesh janë në proces gjyqësor për tokën, që ajo pretendon që ju takon.

Kunati i saj në një telefonatë në studio u shpreh se gjithçka është e qartë dhe e zgjidhur, por kunata e tij nuk di çfarë kërkon. Ai refuzoi kategorikisht që të përballej me të dhe gjatë bisedës refuzonte që ajo të fliste.

Eni Çobani: Ju jeni në një pjestim pasurie dhe këtu pretendohet që në zonën tuaj ka kaluar dhe TAP, si është problematika pse jeni në një konflikt të dy vëllezerit?

Nexhmi: E para e punës, im vëlla bashkë me tim kunatë, që ka ardhur aty tani, nuk ka ardhur asnjëherë të firmosin në asnjë lloj dokumenti që ka bërë veprime TAP. Madje një nga punonjësit e TAP i ka thënë, hajde të firmosësh, se këto gjëra sqarohen, rregullohuni, merrni paranë dhe nuk ka ndonjë të keqe.

Eni Çobani: Po pse nuk e kanë firmosur?

Nexhmi: Nuk e di cila është arsyeja që nuk e kanë firmosur!

Eni Çobani: Tani ju jeni në një pjestim pasurie në bashkëpronësi dhe jeni në vazhdim e sipër në këtë proces, nuk e keni përfunduar akoma?

Nexhmi: Jo!

Eni Çobani: Tani këtu ka një pretendim, që midis tokave që zoti Fidai i paska ndarë gojarisht sapo tha zonja Edlira, 1800 juve dhe 3000 vëllai juaj, kalojnë dhe dy kanale, një vaditës dhe një kullues.

Nexhmi: Ç’lidhje ka me kanalet ajo?

Edlira: Kush e prishi kanalin vaditës thuaji?

Nexhmi: Shiko zonja Eni, të lutem shumë nëse do të flasim bashkë mirë, nëse jo po e mbyll.

Eni Çobani: Jo se unë me ju po flas.

Nexhmi: Më dëgjo se të shpjegoj unë, nëse jo e mbyll telefonin dhe s’ke punë më me mua, s’ka punë të ndërhyjë ajo.

Eni Çobani: Po më thuaj!

Nexhmi: Atje kalonte kanali vaditës, në të njëjtën kohë unë e prisha si gjithë të tjerët dhe e ktheva në tokë buke, e mbolla mollë. S’ka lidhje fare me kanalin ajo. Ajo 100 herë i kam thënë, janë bërë 5 gjyqe dhe janë pezulluar  s’ka çfarë kërkon ajo nga mua, kanali s’ka punë fare, kanali është në pjesën time. Unë e kam 1800 dhe e kam deklaruar, mund të hapni tabulatet e gjyqit dhe dëgjoni se çfarë kam thënë.

Edlira: Çfarë numri parcele posedon ai?

Eni Çobani: Zoti Nexhmi këtu ka dhe një problem për sa i përket numrit që kjo pasuri ka? Kush është numri i pasurisë?

Nexhmi: Po të kuptova ku do të dalësh, atje është bërë azhornimi i tokës nga Bashkia dhe është ndërruar numri i pasurisë, s’ka asnjë lloj lidhje.

Eni Çobani: Pra ju pretendoni që azhornimi i ri që është bërë, është bërë mbi numrat e vjetër ?

Nexhmi: Po!

Eni Çobani: Pra nuk kemi ndryshim për sa i përket pjesës, vetëm numri ka ndryshuar?

Nexhmi: Po vetëm numri ka ndryshuar!

Eni Çobani: Ju këtë e thoni me bindje të plotë?

Nexhmi: Po me bindje të plotë!

Eni Çobani: Numri juaj i pasurisë kush është?

Nexhmi: 7318 meqë e kërkon kjo!

Edlira: Po i vëllait tënd thuaji?

Nexhmi: Zhduku andej mos të shoh bojën!

Edlira: Ajo është kultura!

Nexhmi: Zonja Eni thuaji të pushojë, se e mbylla, më ka lodhur kokën.

Eni Çobani: Ku është problemi që s’e ndani pasurinë?

Nexhmi: Ajo le ta kërkojë, siç i ka hyrë asaj valleje le ta zgjidhë. Ajo problemin e ka të zgjidhur. /tvklan.al

Pas