-U tha në Opinion

Koronavirusi, Arben Ahmetaj: Kemi humbur 100 milionë dollarë


               Publikuar në : 23:02 - 31/03/20 |
Opi Nion

Arben Ahmetaj, Koordinator për situatën Ekonomike të COVID-19 ka bërë bilancin e kosotove që ka shkaktuar pandemia në vendin tonë.

Ahmetaj tha se që kur koronavirusi ka ardhur në Shqipëri, janë humbur 100 milionë dollarë, ndërsa theksoi se nëse kjo situatë vijon 2 muaj apo 4 muaj ekonomia futet në kolaps.

“Jo të gjithë klasifikohen si përfitues papunësie se ka rregullat e veta papunësia, sigurisht që dhe mundësit e buxhetit të shtetit nuk janë të palimituara, janë të kufizuara. Më një ndërhyrje vetëm në biznesin e vogël shkoi në muaj 16 milonë dollarë, pra 1.57 miliard lekë. E gjithë paketa shkon 19 milionë dollarë. Nësekjo do zgjasi 2 deri në 4 muaj ekonomia shkon drejtë një kolapsi. Sot është data 31, ne sot kemi humbur për shkak të luftës me armikun e padukshëm 100 milionë dollarë, nga mos pagimi i takasave, jo vetëm se nuk është punuar por dhe nga ata që mendojn se nuk i paguaj se do falin taksat këta”,- tha Ahmetaj./Opinion.al

Pas