Sociale

Hygeia/ Për herë të parë imazheria në diagnostikimin e hershëm të kanceritBëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 22:20 - 17/11/21 |
el ida

Departamenti i PET/CT i Spitalit Hygeia Tiranë është vetmi i cili do të operojë për herë të parë në Shqipëri & Rajon duke ofruar superioritet për sa i përket diagnozës dhe trajtimit për kategorinëe pacientëve me kancer. Ky Departament bashkëpunon ngushtësisht me Qendrën e Radioterapisë & Onkologjisë duke organizuar radioterapi individuale për pacientët, kjo për të siguruar trajtim të targetuar me qëllim të ruajë të paprekura (ose t’i prekë sa më pak të jetë e mundur) indet e shëndetshme të pacientit.Pra, të gjithëata pacientë, të cilët më parë ishin të detyruar të drejtoheshinjashtë vendit për të kryer ekzaminimin me PET/CT, tashmë, këtë ekzaminim, mund ta kryejnëmë cilësi dhe çmime konkurruesevetëm pranë Spitalit Hygeia Tiranë.

Ҫfarë është PET/CT?

PET/CT është pajisja që zotëron një ndër teknikat imazherike më bashkëkohore dhe efektive, e cila funksionon duke kombinuar ekzaminimin PET (Tomografi e Emetimit të Pozitroneve) me atë CT (Tomografia e kompjuterizuar), të cilët prodhojnë një imazh të shpejtë të krahasuar me teknologjinë e vjetër tomografike.
Ekzaminimet që realizohen më këtë pajisje shërbejnë për të përcaktuar ndryshimin midis indeve të shëndetshme prej atyre të sëmura. Pra, sajë kësaj teknikologjië të avancuar mjekët arrijnë të marrin informacion të detajuar mbi funksionin & formën e organeve dhe qelizave në organizëm. Kjo pajisje, sajë lëndës radioaktive që aplikohet për realizimin e proçedurës, lëndë kjo që injektohet me Injektor automatik, kjo për të siguruar një dozim të saktë dhe për të evituar çdolloj gabimi njerëzor, ka një fokus të veçantë në fushën e sëmundjeve onkologjike – si për zbulimin e tumorit ashtu edhe për përcaktimin e shkallës së përhapjes së tij në organizëm dhe vlerësimin e trajtimit, sëmundjeve të zemrës, të trurit  si edhe të dëmtimeve vaskulare apo indeve në organizëm.

Në cilat raste rekomandohet ekzaminimi me PET/CT?

Mjekët rekomandojnë ekzaminimin me PET/CT kryesisht në rastet e sëmundjeve:

  • Kancer
  • Probleme me zemrën
  • Ҫrregullime të trurit, përfshirë këtu edhe problemet me sistemin nervor qendror

Avantazhet e ekzaminimit me PET/CT

Ekzaminimi me PET / CT ben të mundur që të arrihen diagnoza më të sakta, hartim i planeve më të targetuara të trajtimit, monitorim më i mirw i zhvillimit të sëmundjes, dhe përkatësisht avantazhet konsistojnë në:

  • Avantazhi kryesor siç përmendëm edhe më lart është fakti që sajë kombinimit të dy teknologjive PET & CT të cilët ekzaminojnë dy fusha të ndryshme në të njëjtën kohë bëjnë të mundur që të rritet shumë edhe saktësia diagnostike
  • Konfort më i lartë për pacientët duke qenë se është procedure joinvazive dhe në të njëjtën kohë e padhimbshme
  • Dozim i saktë, kjo sajë injektimit të lëndës radioaktive e cila realizohet me injektor automatik
  • Kohë më e shkurtër e ekspozimit të pacientit ndaj rrezatimit. Kjo për faktin se procedura është e shpejtë, pra më e shkurtër krahasuar me aparaturat e tjera
  • Aparatura është ideuar në mënyrë të tillë që siguron ekzaminimin edhe për personat obese dhe atyre që vuajnë nga klaustrofobia (frika ndaj ambienteve të mbyllyra)

Spitali Hygeia Tiranë

Kontakto: 04 23 90 000

Pas