-Teknologji

Frika kap Mark Zuckerberg, 4-fish më shumë shpenzime për sigurinë


               Publikuar në : 16:21 - 13/04/19 |
geliano fataj

Rrjeti social Facebook, prej kohësh vazhdon të kritikohet, ndërsa është përfshirë në një vorbull skandalesh të njëpasnjëshme, sidomos me skandalin e “Cambridge Analitica”.

Për këtë kompania ka rritur ndjeshëm shpenzimet, për sigurinë e themeluesit Mark Zuckerberg dhe për drejtuesit e tjerë.

Sipas të dhënave të publikuara nga mediat ndërkombëtare Facebook ka shpenzuar mbi 20 milionë dollarë në 2018. Në vitin 2017 këto shpenzime ishin në 9 milionë dollarë, ndërkohë që në 2018 u rritën në 22.6 milionë dollarë.

Në krahasim me vitin 2016, rritja është 4-fish. 10 milionë dollarë janë dhënë nga kompania për sigurinë e tij personale standard, ndërkohë që rreth 10 milionë dollarë të tjera janë dhënë shtesë për sigurinë e familjes së tij. /Opinion.al

Pas