Aktualitet

Abuzimi me tenderin 7 mln lekë në bashkinë e Durrësit, GJKKO dënon të akuzuarit


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 10:29 - 28/05/22 |
Opi Nion

Gjykata e Posaçme ka dënuar të akuzuarit për abuzim me tenderin 7 milionë lekë, ndaj të cilëve rëndon akuza për shkeljen e barazisë në tendera në Bashkinë Durrës.

Për shkak të gjykimit të shkurtuar, Patriot Beqaraj, Indrit Matmuja, Adriatik Velaj, Riza Sulaj dhe Albion Bushi janë dënuar 11 muaj e 10 ditë burg. Gjergj Markola, Muhamed Likaxhiu e Artan Taho janë dënuar me 10 muaj e 20 ditë burg. Me nga 8 muaj burg janë dënuar Lulzime Rami dhe Elona Rami.

 Po ashtu Gjykata ka vendosur gjobë dhe ndalimin e pjesëmarrjes në prokurimet publike të disa kompanive të përfshira në këtë abuzim.  Zyrtarët e Bashkisë së Durrësit u dënuan në lidhje me procedurën e prokurimit për blerjen e një “auto-shkalle” për repartin zjarrfikës.

‘1. Deklarimin fajtor të të pandehurit Adriatik Velaj, për veprën penale “Shpërdorimi detyrës”, parashikuar nga neni 248 të Kodit Penal, dhe dënimin e tij me 1(një) vit e 5(pesë muaj burgim. -Në aplikim të nenit 406 pika 1 të Kodit te Procedurës Penale, të pandehurit i ulet 1/3 e mase së dënimit për shkak të aplikimit të gjykimit të shkurtuar, dhe përfundimisht dënohet m 11(njëmbëdhjetë) muaj e 10(dhjete) ditë burgim.

2. Deklarimin fajtor të të pandehurit Muhamed Likaxhiu, për veprën penale “Shperdorimi detyrës”, parashikuar nga neni 248 të Kodit Penal, dhe dënimin etij me 1(një) vit e 4(kater) muaj burgim. Në aplikim të nenit 406 pika 1 të Kodit të Procedurës Penale, të pandehurit i ulet 1/3 e masës së dënimit për shkak të aplikimit të gjykimit të shkurtuar, dhe përfundimisht dënohet me 10(dhjetë) muaj e 20(njëzet) ditë burgim. Vuajtja e dënimit fillon nga dita e arrestimit date 29.10.2021 dhe te kryhet sigurisë së zakonshme.

-Ndalimin e të drejtës së të pandehurit për ushtrimin e funksioneve publike për një periudhë prej 5(pesë) vjetësh.

3. Deklarimin fajtor të të pandehurit Artan Taho për vepren penale “Shpërdorimi i detyrës”, parashikuar nga neni 248 të Kodit Penal, dhe dënimin e tij mel (një) vit e 4(katër) muaj burgim. Në aplikim të nenit 406 pika 1 të Kodit te Procedurës Penale, të pandehurit i ulet 1/3 e masës sẽ dënimit për shkak të aplikimit të gjykimit të shkurtuar, dhe përfundimisht dënohet me 10(dhjetë) e 20(njëzet) ditë burgim. Vuajtja e dënimit fillon nga dita e arrestimit datë 29.10.2021 dhe të kryhet në një burg të sigurisë së zakonshme.’- njofton GJKKO.

Pas