Bota

Ukrainë, rritje e rasteve të abuzimeve seksuale: Pedofilët të kastrohen


               Publikuar në : 12:39 - 12/07/19 |
el ida

Në vitin 2017 shifrat zyrtare treguan se 320 raste të përdhunime të fëmijëve kishin ndodhur në Ukrainë, por numri i rasteve të abuzimit seksual të pedofilëve besohet se arrin në mijëra.

“Pesë fëmijë u përdhunuan në katër rajone të Ukrainës brenda 24 orëve. Dhe këto janë krime që prindërit i raportuan policisë pavarësisht nga frika dhe ankthi i tyre për ta bërë këtë. Ne vetëm mund të hamendësojmë se sa krime seksuale që janë bërë kundër fëmijëve në vend kanë kaluar në heshtje”, tha shefi i policisë ukrainase, Vyacheslav Abroskin.

Si pjesë e masave për të ndaluar fenomenin, agjencia kombëtare e lajmeve të Ukrainës tha se pedofilët do të kastrohen kimikisht nga një injeksion. Procesi kimik “përfshin injektimin me forcë të barnave anti-androgjene që përbëhen nga kimikate që reduktojnë epshin dhe aktivitetin seksual.

Legjislacioni do të zbatohet për meshkujt të moshës midis 18 dhe 65 vjeç, të cilët janë shpallur fajtorë për përdhunim ose abuzimin seksual të të miturve dhe mund të ndikojnë në mijëra njerëz në vit./Opinion.al

 

Pas