Aktualitet

U vra në 2018, sekuestrohet pasuria e Devi Kasmit


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 09:55 - 24/03/21 |
Opi Nion

Prokuroria e Tiranës ka vendosur sekuestrimin e pasurive të Devi Kasmit, i ekzekutuar me armë zjarri në Janar të 2018-s në kryeqytet.

Në një njoftim zyrtar, prokuroria bën me dije se sekuestro e pasurive të Kasmit u vendos për veprën penale të pastrimit të parave.

Policia gjyqësore ka kryer një hetim për bashkëshorten e tij, Ereda Selimi dhe familjarëve të tjerë të Kasmit ku kanë rezultuar disa kontrata shit-blerjesh pasurish të tundshme dhe të patundshme, si dhe disa pasuri të regjistruar në Kadastër. Duke qenë se shtetasit që i zoterojne keto pasuri nuk rezultojnë të kenë veprimtari të rregullt dhe të mirefilltë ekonomike që të justifikojnë burimin e ligjshem,  pas një veprimtarie të dendur hetimore, prokuroria bën me dije se lind i nevojshem sekuestrimit i tyre.

Pronat e sekuestruara rezultojnë të jenë të vëllait të Devi Kasmit (Deglis Kasmi), babait (Bilbli Kasmi), nënës (Xhilda Kasmi), Flutura Kasmit, Erada Selimit, Holta Shehut.

Më herë gjatë këtij muaji, gjykata dënoi me burgim të përjetshëm ish-efektivin e forcave speciale greke, Ethimious Efthimiou, si ekzekutorin e Kasmit. Greku e kreu vrasjen në këmbim të një shpërblimi pasi ishte i porositur nga një grup kriminal. Kasmi ishte një person me rekorde kriminale, i përfshirë në trafikun ndërkombëtar të kokainës në Francë dhe Spanjë.

Pasuritë e sekuestruara

1- Pasuria me nr.9/196 vol.3 faqe 174 zona kadastrale 8320 ne emrin e shtetasit Deglis Kasmi (vellai I Devi Kasmit).
2- Pasuria me nr. 9/573 vol.27 fq. 8 zona kadastrale 8320 ne emer te shtetasit Deglis Kasmi. (vellai I Devi Kasmit)
3- Pasuria me nr. 9/572 vol.27 fq. 7 zona kadastrale 8320 ne emer te shtetasit Deglis Kasmi. (vellai I Devi Kasmit)
4- Pasuria me nr. 5/80 vol.9 fq. 214 zona kadastrale 8370 ne emer te shtetasit Bilbil Kasmi.(Babai)
5- Pasuria me nr. 1110/5 vol.12 fq. 100 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.(nena e Eredes)
6- Pasuria me nr. 1109/2 vol.12 fq. 122 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.(nena e Eredes)
7- Pasuria me nr. 1109/1 vol.12 fq. 121 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
8- Pasuria me nr. 1109 vol.12 fq. 200 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
9- Pasuria me nr. 1110/6 vol.12 fq. 101 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
10- Pasuria me nr. 1110/7 vol.12 fq. 123 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
11- Pasuria me nr. 1109/1 vol.12 fq. 121 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
12- Pasuria me nr. 1109 vol.1 fq. 200 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
13- Pasuria me nr. 1110/6 vol.12 fq. 101 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
14- Pasuria me nr. 1110/7 vol.12 fq. 123 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
15- Pasuria me nr. 1110/8 vol.12 fq. 124 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
16- Pasuria me nr. 1110/1 vol.12 fq. 234 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Flutura Abedin Selimi.
17- Pasuria me nr. 6/335 vol.31 fq. 118 zona kadastrale 8360 ne emer te shtetasit Ereda Mehmet Selimi.(Bashkeshortja e Devi Kasmi)
18- Pasuria me nr. 6/140+2-25 vol.37 fq. 7 zona kadastrale 8360 ne emer te shtetasit Holta Mehmet Shehu.(Motra e bashkeshortes se Devi Kasmit)
19- Pasuria me nr. 1109/2 vol.12 fq. 122 zona kadastrale 3993 ne emer te shtetasit Holta Mehmet Shehu. (Motra e bashkeshortes se Devi Kasmit)
20- Pasuria me nr. 6/140+2-26 vol.37 fq. 8 zona kadastrale 8360 ne emer te shtetasit Holta Mehmet Shehu. (Motra e bashkeshortes se Devi Kasmit)
21- Pasuria me nr. 7/675+1-27 vol 27 fq.13 zona kadastrale 8340 ne emer te shtetases Holta Shehu. (Motra e bashkeshortes se Devi Kasmit)
22- Pasuria nr. 1/461+1-17 vol 21 fq 231. Ne emer te shtetases Xhilda Kasmi.(Mamaja e Devi Kasmit)
23- Pasuria nr.2/117 vol 26 faqe 239 zk 8140. Ne emer te shtetasit Devi Kasmi
24- Pasuria me nr.6/140+2-13 vol 6 fq.205 zona kadastrale 8360. Ne emer te shtetases Holta Shehu
25- Automjetin me targa AA 486 PM e markes Benz GLK viti 2010 ner emer te Holta Shehu.
26- Pasuria nr 6/157-N4 vol.26 fq.144 zonen kadastrale 8360 ne emer te shtetases Xhilda Kasmi
27- Automjeti Mercedez Benz me targa AA486PM.
28- Kontrate shkembimi nr.1669Rep nr.666kol date 19.04.2016 lidhur midis shtetasve Ereda selimi dhe shtetasit Edmond Kastrioti. Shtetasija Ereda Selimi i jep pronen me siperfaqe 52.06m2 rruga Fadil Rada zona kadastrale 8150, nr pasurie 6/571-N6, vol 52 fq 222 dhe perfiton pronen e shtetasit Edmond Kastrioti me siperfaqe 142.40m2 ne rrugen Urani pano hyrja 1 zona kadastrale 8360 nr pasurie 6/157-N8/2B ne vol.27 fq.149.
29- Prona ne zonen kadastrale 8140 nr pasurie 3/913-N1 vol.35 fq.247 dhe pasuria apartament me siperfaqe 51.5m2 ne rrugen Qemal Stafa zona kadastrale 8140 nr.pasurie 3/237+1-3 volumo 5 fq.49 ne emrin e shtetasit Deglis Kasmi (vellai I Devi Kasmit)
30- Bodrum e ndodhur ne rrugen Urani Pano me siperfaqe totale 436m2 zona kadastrale 8360 nr pasurie 6/157-B4, vol. 33 faqe 221.
31- Njesi e ndodhur ne rrugen Urani pano me siperfaqe 38.28m2 zona kadastrale 8360 nr pasurie 6.157-N4 vol.26 fq.144.
32- Apartament banimi ne rrugen Dull Keta h.1 ap.12 me siperfaqe 78.30m2 ne zonen kadastrale 8360 me numer pasurie 7/229+1-12 vol.27 fq.28.
33- Apartament banimi ne rrugen Kongresi I Manastirit h.1 ap.17 me siperffaqe 90.60m2 zona kadastrale 8130 nr pasurie 1/461+1-17 vol.21 fq.231.
34- Bodrum ndodhur ne rrugen Urani Pano hyrja 1 me siperfaqe 296m2 ne zonen kadastrale 8360 nr pasurie 6/157-B3 vol.26 fq.140.
35- Bodrum ne rrugen Urani Pano hyrja 1 me siperfaqe 140m2 ne zonen kadastrale 8360 nr pasurie 6/157-B2 vol. 26 fq. 139 ne emer te Ereda Selimi.
36- Kontrate dhurimi apartamenti me nr.6677rep dhe nr.1899kol date 30.12.2014 me pale dhuruese shtetasen Çetina Zajmi dhe perfituese shtetasen Ereda selimi
37- Apartament ne rrugen Fadil Rada me siperfaqe 52.6m2 ndodhur ne zonen kadastrale 8150 me vertetim pronesie nr. 6/571-N6, vol 52, fq 222 ne emer te Ereda Selimi./Opinion.al

 

 

 

Pas