Te Fundit

Tenderi i helikopterëve, 12 zyrtarë në prokurori


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 18:17 - 05/11/15 |
b.f

12 zyrtarë të Ministrisë së Mbrojtjes i kanë kaluar për hetim organit të akuzës, pasi kallëzimit  që u ka bërë Kontrolli i Lartë i Shtetit. Akuza për të cilën janë çuar në ndjekje lidhet me abuzimin me procedurat e prokurimeve për tenderë, duke i shkaktuar shtetit një dëm prej 942 mijë euro buxhetit të shtetit.

Kontrolli i Shtetit ka përcaktuar se shkeljet janë konstatuar në blerjen e 5 helikopterëve dhe disa mjeteve të blinduara. Konkretisht për tennderin e helikopterëve kallëzimet penale janë firmosur për: Ë.Ç. me detyrë Drejtor i Drejtorisë së Përgjithshme së Standarteve të NATO-s dhe Modernizimit, A.Sh. me detyrë Shef i Sektorit të Hartimit të Projekteve, M.K. me detyrë Shef Shtabi në Policinë, B.D. me detyrë shef logjistike në Policinë Ushtarake, B.B. me detyrë Komandat i Kompanisë operacionale në Policinë Ushtarake, N.G. me detyrë specialist në sektorin e hartimit të projekteve si dhe E.D. me detyrë specialist në sektorin e hartimit të projekteve.

Ndërsa për tenderin “ “Blerje mjete të blinduara për policinë ushtarake me kompaninë Iveco s.p.a,”, duke rritur në mënyrë të pajustifikuar, fondin limit nga 1,200,000 Euro të parashikuar në projektin fillestar të propozuar nga Komanda e Policisë Ushtarake, në 1,420,000 Euro, ose 220,000 euro më shumë, janë çuar kallëzimet për: M.M. me detyrë Z/V Komandant i KFA, O.N. me detyrë Përgjegjëse e Sektorit të Financës së KFA, S.Ç. me detyrë ish- Komandant i Repartit Ushtarak nr. 3006, A.L. me detyrë ish Komandant i Repartit Ushtarak nr. 3006, L.A. me detyrë ish Shefe e Financës e Repartit 3006, në lidhje me shkeljet e konstatuara në zbatimin e kontratës së tenderit me objekt “Furnizimi me 5 helikopterë të mesëm shumërolësh”, të cilët nëpërmjet veprimeve të kryera prej tyre, i kanë likujduar kompanisë private katër kite me vlerë 3,458,142 euro, ose 639,794 euro më shumë, ndërkohë që vlera e katër kiteve sipas dokumentacionit të bërë hyrje është 2,764,348 euro.

KOMENTO (0)

Shkruaj nje koment

    Pas