Kryesore

Shpallja e gjendjes së fatkeqësisë natyrore, PD:5 ditë pasi e kërkoi Basha


               Publikuar në : 22:30 - 24/03/20 |
Al Do

Partia Demokratike e Shqipërisë ka përshëndetur vendimin e qeverisë për shpalljen e gjendjes së fatkeqësisë natyrore.

Në një reagim zyrtar Partia Demokratike, se kjo është një masë që është kërkuar 5 ditë më parë nga kreu i saj, Lulzim Basha.

PD shton se ky vendim duhet të pasohet me vendimin e masave të kompensimit të dëmeve nga qeveria gjë që diktohet nga ligji për gjendjen e fatkeqësisë natyrore.

Reagim i Partisë Demokratike

Partia Demokratike përshëndet vendimin për shpalljen e gjendjes së fatkeqësisë natyrore, 5 ditë pas kërkesës zyrtare të Kryetarit të Opozitës Lulzim Basha. Akti i shpalljes së masës së jashtëzakonshme duhet plotësuar pa humbur më asnjë ditë nga Qeveria me vendimin për masat e kompensimit të dëmeve, procedurat, afatet, strukturat shtetërore përgjegjëse për vlerësimin e dëmeve, si dhe dëmet dhe subjektet që kompensohen. Sipas Kushtetutës dhe ligjeve të vendit, është detyim i shtetit shqiptar të përgjigjet për dëmet që shkaktohen nga pasojat e një fatkeqësie.  /Opinion.al

Pas