Aktualitet

Pallat, hotel dhe lokal në plazh, sekuestrohet pasuria e të dyshuarit për 4 vepra penaleBëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 14:31 - 01/11/22 |
Opi Nion

Gjykata e Shkallës së Parë Durrës ka vendosur konfiskimin e një pasurie me vlerë 1 mln euro në emër të shtetasit Pëllumb Tuda.

Në një njoftim për mediat, organi i akuzës bën me dije se është sekuestruar pallat, një hotel dhe një bar në Plazh në Durrës.

Sipas prokurorisë ekzistojnë kushtet ligjore për sekuestrimin e pasurive të luajtshme/të paluajtshme që rezultojnë në emër të Pëllumb Tudës, pasi ky i fundit është i përfshirë në veprimtari kriminale.

Tuda dyshohet se ushtron aktivitete kriminale në fushën e trafikut të narkotikëve, akuzohet gjithashtu për prostitucion, armëmbajtje pa leje si dhe pastrimi i produkteve të veprës penale.

Po ashtu prokuroria thotë se është provuar që vlera e pasurive objekt i sekuestrimit nuk i përshtatet dukshëm nivelit të të ardhurave dhe nuk i përgjigjet ndonjë aktiviteti të ligjshëm të deklaruar të Pëllumb Tudës.

“Me kërkesë të Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Durrës, Gjykata e Shkallës së Parë Durrës vendosi konfiskimin e pasurisë në emër të shtetasit P.T., pallat, objekt hotel dhe bar në Plazh Durrës, me vlerë 1,000,000 Euro.

Në përfundim të shqyrtimit gjyqësor për procedimin pasuror nr. 2/2020, regjistruar ndaj subjektit hetimor shtetasit P.T., banues në Plazh, Durrës, rezultoi e provuar se ekzistojnë kushtet ligjore për sekuestrimin e pasurive të luajtshme/të paluajtshme që rezultojnë në emër të të dyshuarit P.T., për këto arsye:

Së pari: Ekziston përtej çdo dyshimi të arsyeshëm se shtetasi P.T., është i përfshirë në veprimtari kriminale të “Pastrimit i produkteve të veprës penale” parashikuar nga neni 287 i K.Penal, “Trafikimi i narkotikëve” parashikuar nga neni 283/a i K.Penal, “Shfrytëzimi i prostitucionit”, parashikuar nga neni 114 i K.Penal dhe “Prodhimi dhe mbajtja pa leje e armëve të zjarrit”, parashikuar nga neni 278 i K Penal, pasi ndaj këtij shtetasi është ngritur akuzë për kryerje të kësaj vepre penale dhe është dënuar me vendim të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Durrës.

Së dyti: Shtetasi P.T., zotëron drejtpërsëdrejt në emër të tij pasuritë, objekt sekuestrimi. Shtetasi P.T., përfshihet në rrethin e subjekteve, mbi pasuritë e të cilëve shihen nga dispozitat e Ligjit Antimafia nenet 3/1 dhe 2/a. Së treti: Provohet që vlera e pasurive, objekt sekuestrimi, nuk i përshtatet dukshëm nivelit të të ardhurave, nuk i përgjigjen ndonjë aktiviteti të ligjshëm të deklaruar apo të konfirmuar. Mbi këtë bazë me Vendimin nr. 217, datë 09.06.2020 Gjykata e Shkallës së Parë Durrës ka vendosur: 1.Pranimin e kërkesës së Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Durrës: Konfiskimin e pasurisë së mëposhtme në emër të shtetasit P.T., pasurinë pallat, objekt Hotel + Bar në Plazh Durrës me vlerë 1,000,000 Euro”-thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

Pas