Sociale

Mesazh shprese nga Italia, lulëzon kurora e gjëmbaçit në këmbët e Krishtit


               Publikuar në : 11:41 - 06/04/20 |
el ida

Disa gjethe e lule të freskëta kanë çelur në degën e gjëmbaçit në këmbët e Krishtit të kryqëzuar në kishën Santi Silverio e Domitilla, në ishullin italian Ponza, në detin Tiren.

E thurur nga detarët e ishullit, kurora u vendos për devotshmëri në këmbët e Krishtit.

Gjethet e njoma të para prej saj nisën të çelnin dhe në periudhën e Krishtlindjeve, por dukuria u përsërit këto ditë. Madje këtë herë, mes gjetheve, ka edhe disa lule të vogla rozë.

Prifti i kishës së portit të Ponza-s tha se kjo mrekulli është “ngjarje që më bën të mendoj se prej vuajtjes, Zoti nis lulëzimin e shëndetit, të paqes dhe jetës. Ka 4 muaj tashmë që ai vazhdon të na dhurojë lule dhe gjethe. Është një shenjë shprese për ne dhe për të gjithë njerëzimin”.

Edhe besimtarët që e vizitojnë vazhdimisht kishën, kishin të njëjtin mendim:

“Për atë që beson, kjo është një shenjë që lutjet tona të këtyre ditëve, janë dëgjuar në njëfarë mënyre. Është një ogur dhe një lajm shprese”, thanë disa prej tyre./Opinion.al

Pas