Life Style

4 mënyra se si gratë i kontrollojnë burrat pa e ditur ataBëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 16:57 - 03/11/22 |
Opi Nion

Disa gra i kontrollojnë burrat duke i trajtuar si fëmijë

Burrat ndonjëherë sillen si fëmijë, por kjo nuk do të thotë që gratë duhet ta inkurajojnë atë sjellje duke i lajkatur. Nëse një grua trajton një burrë të rritur sikur të ishte një fëmijë i vogël, ajo mund të ndihet e frustruar, por në realitet ajo po përpiqet ta detyrojë atë të bëjë diçka që dëshiron.

Disa gra i kontrollojnë meshkujt përmes heshtjes

Gratë janë mjeshtra të vërteta në këtë. Nëse një burrë është i frustruar dhe dëshiron që një grua të bëjë diçka, ai thjesht do ta thotë këtë. Ata mund të bërtasin kur duan diçka, dhe shumica prej tyre e bëjnë sepse shpesh e kanë të vështirë të mbajnë nën kontroll dëshirat e tyre të brendshme.

Ata duan që dëshirat e tyre të shprehen, ndaj ndonjëherë i shprehin ato në mënyrën më të vrazhdë të mundshme. Gratë, nga ana tjetër, kanë një qasje të ndryshme dhe ndoshta shumë më efektive. Ata thjesht heshtin, pushojnë së foluri dhe largohen.

Gratë shpesh e justifikojnë këtë heshtje duke thënë se atyre iu desh kohë për t’i kuptuar gjërat, por duke refuzuar angazhimin, ato i bëjnë burrat e tyre të mendojnë për atë që kanë bërë gabim. Ato heshtje mund të bëhen aq të pakëndshme saqë burrat do të bëjnë shpejt pothuajse gjithçka.

Disa gra i kontrollojnë burrat me lajka

Lajka është një mjet i dobishëm për të kontrolluar shumicën e njerëzve, por funksionon veçanërisht mirë te meshkujt. Lajka ushtron presion mbi dy aspekte të veçanta, por të fuqishme të burrave. Që burrat rriten me një pritshmëri joreale se mund të bëjnë gjithçka dhe se burrat rrallë komplimentohen.

Por lajka femërore i pushton të dyja këto gjendje. Kuptohet, disa nga ato komplimente mund të jenë të sinqerta, por janë ende një formë kontrolli. Një grua dëshiron të arrijë diçka, kështu që ajo e lavdëron burrin e saj, duke e bërë të ditur se ai është më i miri në atë që ajo dëshiron.

Disa gra i kontrollojnë burrat duke i krahasuar me burra të tjerë

Ky lloj kontrolli përdoret shpesh në rritjen e fëmijëve, por në fakt është shumë më efektiv kur përfshihen të rriturit. Prindërit mund ta përdorin këtë për të vënë në siklet adoleshentin e tyre në mënyrë që ai të ndihmojë më shumë në punët e shtëpisë ose të marrë nota më të mira.

Versioni i të rriturve ndodh kur një grua është e pakënaqur me disa aspekte të burrit në jetën e saj dhe haptazi fillon të bëjë krahasime të pakënaqshme midis burrit të saj dhe burrave të tjerë. Deklarata të tilla jo vetëm që do ta turpërojnë burrin e saj dhe do ta bëjnë atë të lëvizë, por edhe do të lëndojnë egon e tij.

Pas