-Jetë dhe Stil

Zakone të përditshme që dëmtojnë shikimin tuaj


               Publikuar në : 17:31 - 18/06/19 |
xhu lia

Shikimi është një element shumë i rëndësishëm dhe gjithashtu tejet delikat. Shumë nga veprimet që bëni edhe pa dashje e pa menduar mund të dëmtojnë pakthyeshmërisht shikimin. Më poshtë janë të renditura një sërë zakonesh që ndikojnë negativisht në  shëndetin e syve.

1-Duhet patjetër të vendosni syze dielli pasi dilni nga shtëpia, në të kundërt do të keni probleme për shkak të diellit.

2-Kujdes me lentet e vjetra të kontaktit, nuk duhet t’i përdorni kurrë.

3-Mos përdorni kurrë produkte farmaceutike  në sy pa u konsultuar me një specialist.

4-Kujdes me produktet e make-up të vjetra dhe të skaduara, mos i përdorni.

5-Do të ishte më mirë të mos pinit cigare.

6-Përpiquni të mos i fërkoni sytë shpesh.

7-Mos përdorni me orë të zgjatura telefonin.

8-Konsultohuni dhe vizitohuni të paktën njëherë në 6 muaj tek okulisti./Opinion.al/

Pas