Politikë

Punëtorët në të zezë, Rama: Denonconi punëdhënësit që të përfitoni


               Publikuar në : 18:29 - 03/04/20 |
Opi Nion

Kryeministri Edi Rama ka folur në lidhje me perosnat që kanë punuar në të zezë dhe nëse do të përfitojnë nga ndihma e qeverisë.

Rama u shpreh nëse do të përfitojnë nga ndihma vetëm ata që do të deklarojnë se ku ka kanë punuar në të zezë dhe të denoncojnë punëdhënësin e tyre.

Kryeministri madje paralajmëroi edhe për heqje lirie për sipërmarrësit të cilët, sipas tij kanë luajtur me gjakun dhe djersën e atyre që kanë punuar në të zezë.

Cfarë të bëjmë për ata që punojnë në të zezë, kemi parë shumë shembuj nga vendet e tjera evropiane. Paketa jonë nuk është e vogël, por është sa 2.2% e PBB-së. Si mund ta zgjidhë shteti hallin e personave që kanë punuar në një kompani? Sepse nëse do të thonin që do të paguanim të gjithë ata që punojnë në të zezë, sepse do të vinin të gjithë ata që gjithë në Facebook, dhe do të thonë se kam punuar këtu apo aty. Ne kemi bërë këtë, që ata që kanë punuar në një kompani në të zezë ta denoncojnë, që të bëjmë verifikimin dhe ti themi personin që ti do ta paguash këtë.  Ne po konceptojmë edhe një masë për sipërmarrësit që kanë luajtur me gjakun dhe djersen e personave që kanë punuar në të zezë, një masë që mund të shoje deri në heqje lirie dhe duhet që njerëzit të ngrenë zërin. Jo të thuash që po vdes për bukë dhe nuk je në gjendje të denoncosh atë që po ta mohon këtë”,-tha Rama./ Opinion.al

Pas