-U tha në Opinion

Pandemia u shfrytëzua nga hakersat, flet specialisti i IT


               Publikuar në : 23:39 - 06/05/20 |
Opi Nion

 

Në një sondazh të zhvilluar në “Opinion” lidhur me efikasitetin e portalit e-albania, 47% e qytetarëve janë përgjigjur me po dhe 53% janë përgjigjur që jo.

Ndërsa  e-albania, ka qenë portali kryesor dhe i vetëm në shërbim të shqiptarëve gjatë periudhës së epidemisë,  një sërë problemesh dhe vështirësish janë vërejtur në funksionimin e tij.

Në një lidhje në emisionin “Opinion”, specialisti i IT Gentian Progni tha, se përveç vështirësive të paraqitura në përdorimin e këtij portali nga një kategori e caktuar qytetarësh, përdorimi i tij ka rritur është shfrytëzuar edhe nga hakerat për të marrë pasuorde, Fb, instagrami apo kartash krediti.

Lidhur me e-albania, Progni tha: “Si zhvillim aplikacioni përmbajtja dhe serverat e tyre janë shumë efikas, nuk kanë patur ngarkesa nga volumi i vizitave.  Ka patur probleme të karakterit data, të të dhënave, që shumë vetë hynin për t’u regjistruar dhe dilnin si të regjistruar, suporti ishte shumë i ngadaltë. Në këto situata ku njerëzit duan të dalin për të blerë diçka dhe nuk mund të presin dy ditë qeë të resetohet një pasurod që të logohet dhe të kthejë pasuordin. Bizneset nuk gjenin butonin e duhur për tu futur tek sistemi që u kërkohej për të për të marr një leje për të hapur biznesin.periudha e pandemise është shfrytëzuar nga hakersat për të vjedhur adresa instagrami, facebook-u, për të marr karta identiteti, etj”./Opinion.al

Pas