-Jetë dhe Stil

Përse është e vështirë të heqësh dorë nga duhani?


               Publikuar në : 15:39 - 13/07/19 |
xhu lia

Duhanpirësit janë të shumtë në numër dhe që ata të heqin dorë nga ky zakon i dëmshëm për shëndetin është mjaft e vështirë.

Sipas studimeve ka disa arsye që heqja dorë nga duhani është e vështirë është shtimi në peshë. Konsumi i rregullt i cigareve ndikon në rënien në peshë, por kjo vjen bashkë me një sërë problemesh shëndetësore.

Kur një individ e le cigaren, nis të shtojë kile, pasi ka shtim oreksi. Por studiuesit shprehen se diçka e tillë nuk duhet të kushtojë askënd.

Në çastin kur mund të lini cigaren është koha më e mirë që të humbni kilet nëse i kombinoni dietën me ushqime të shëndetshme me ushtrime ushtrime fizike të rregullta.

Pas