Aktualitet

Moti i keq/ KESH për situatën në kaskadën e Drinit: Është nën kontroll


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 11:17 - 08/02/21 |
Semiljana Azizi

Korporata Elektroenergjitike Shqiptare (KESH) është duke mbajtur nën monitorim të vazhdueshëm situatën hidroenergjetike në Kaskadën e Drinit dhe duke  menaxhuar prurjet, ka bërë kështu që të ulet rreziku nga përmbytjet në zonën e Ultësirës së nën Shkodrës.

𝙎𝙞𝙩𝙪𝙖𝙩𝙖 𝙖𝙠𝙩𝙪𝙖𝙡𝙚 𝙣ë 𝙠𝙖𝙨𝙙𝙖𝙠ë𝙣 𝙚 𝙡𝙪𝙢𝙞𝙩 𝘿𝙧𝙞𝙣, 𝙥𝙖𝙧𝙖𝙦𝙞𝙩𝙚𝙩:

Prurjet natyrore në kaskadë janë 490 m3/s.
Shkarkimet nga prodhimi dhe portat e shkarkimit janë :
Hec Fierzë – 335 m3/s nga prodhimi, 400 m3/s shkarkime nga portat.
Hec Koman – 678 m3/s nga prodhimi, 300 m3/s shkarkime nga portat.
Hec Vau Dejës – 420 m3/s nga prodhimi, 900 m3/s shkarkime nga portat

Nivelet në liqenet e Kaskadës së Drinit janë:
Hec Fierzë 291.73 mmnd, ( kuota max. 296 mmnd)
Hec Koman 169.98 mmnd, ( kuota max. 175.5 mmnd)
Hec Vau i Dejës 72.43mmnd ( kuota max. 76 mmnd)
Prodhimi në të tre Hec-et është :
Hec Fierzë, 8,061 MËh (ditor)
Hec Koman, 13,874 MËh (ditor)
Hec Vau Dejës, 4,528 MËh (ditor)

Prodhimi total plotëson të gjithë kërkesën për energji elektrike të konsumit për vendin.

Për çdo ndryshim të dhënash, Korporata Elektroenergjitike do të mbajë të informuar në mënyrë transparente opinionin publik si dhe autoritetet përgjegjëse.

Pas