Aktualitet

Lista/ Olsian Çela në garë për anëtar i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 16:09 - 15/11/21 |
Opi Nion

Kryeprokurori Olsian Çela kandidon për t’u bërë anëtar i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Në një njoftim për mediat, Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka publikuar listën e kandidatëve të cilët plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore për t’u përfshirë në shortin për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, ku vihet re kandidimi i Kryeprokurorit Çela.

Po ashtu Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka publikuar edhe listën e kandidatëve që nuk plotësojë kriteret.

Njoftimi i plotë

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, në zbatim të nenit 221, pika 4, të Ligjit nr. 115/2016, “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë” i ndryshuar, publikon më poshtë listën e kandidatëve të cilët plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore për t’u përfshirë në shortin për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Kandidatët të cilët plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore:

 1. I) Prokuroria e Përgjithshme
 2. Olsian Çela;
 3. Thoma Jano;
 4. Arqilea Koça;
 5. Alfred Progonati;
 6. Alma Muça;
 7. Anila Leka;
 8. Kudusi Shahu;
 9. Kujtim Luli;
 10. Sokol Stojani.
 11. II) Prokuroritë e Apeleve
 12. Elvin Gokaj, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Durrës);
 13. Ludovik Dodaj, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Durrës);
 14. Etien Kapo, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Durrës);
 15. Gjon Fusha, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Gjirokastër);
 16. Irma Balli, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Korçë);
 17. Lazer Çardaku, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Shkodër);
 18. Kleanth Zeka, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);
 19. Genti Xholi, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Tiranë);
 20. Arben Qosja, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Tiranë)

Kandidatët të cilët nuk plotësojnë kushtet dhe kriteret ligjore:

 1. I) Prokuroritë e Apeleve
 2. Rozeta Qirjaqi¹, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Korçë);
 3. Erion Çela², (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);
 4. Pelivan Malaj³, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);
 5. Enrik Haxhiraj⁴, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Vlorë);
 6. Edmond Hyka⁵, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Tiranë);
 7. Brahim Dragjoshi⁶, (Prokuroria pranë Gjykatës së Apelit Shkodër);

Këta prokurorë nuk plotësojnë kushtin e vendosur në nenin 221/1, gërma “b”, të ligjit 1. 115/2016, “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”, i ndryshuar. Bazuar në nenin 62, pika 1, të Ligjit nr. 84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë, këta prokurorë konsiderohen të pezulluar nga ushtrimi i detyrës.

 

 

Pas