-Shëndeti

Ku shkon dhjami që kemi hequr pasi jemi dobësuar?


               Publikuar në : 18:54 - 23/04/19 |
xhu lia

Një ndër gjërat më të rëndësishme në çastin kur humbim peshë është padyshim heqja e dhjamit që kemi akumuluar.

Por e keni menduar ndonjëherë se ku shkon  gjithë sasia e dhjamit që del prej trupit tonë?

Sipas studimeve dhe anketimeve të ndryshme keqkuptimi më i zakonshëm është se dhjami konvertohet në energji.

Kjo teori shkel ligjin e ruajtjes së materieve, të cilit i binden të gjithë reaksionet kimike dhe për këtë arsye nuk është e vërtetë.

Gjithashtu një tjetër ide se ku shkon dhjami është konvertimi i i tij në muskuj, teori e cila sipas shkencëtarëve është e pamundur.

Sipas kërkuesve e vërteta është se dhjami konvertohet në dioksid karboni dhe ujë. Ju lironi dioksidin e karbonit dhe ujë  derisa kthehet në urinë ose djersë.

Në çastin kur arrini të humbisni 10 kilogramë dhjamë, saktësisht 8.4 kilogramë prej tyre largohen përmes mushkërive dhe 1.6 kilogramë shndërrohen në ujë. Kjo do të thotë se thuajse e gjitha peshë që humbim kalon kur çlirojmë frymëmarrjen./Opinion.al/

Pas