-Shëndeti

Fëmijet, te kërcënuar nga virozat e stinës


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 11:38 - 28/08/19 |
Al Do

Gjatë stinës së Verës, si pasojë edhe e temperaturave të larta që shoqërojnë këto muaj, vihet re një shtim i numrit të rasteve të fëmijëve që kanë nevojë për asistencë të specializuar mjekësore.  Episodet më të shpeshta që dominojnë janë ato të virozave, dehidrimit (si pasojë e ekspozimit të fëmijëve për një kohë të gjatë në diell), gastroenteritet (diarre&tëvjella), otitet, etj.

Departamenti i Pediatrisë Hygeia ka në përbërje të tij mjekë pediatër të specialiteteve të ndryshme të cilët janë në dispozicion të pacientëve të vegjël 24 orë/24 duke ofruar asistencë mjekësore cilësore për çdo patologji dhe urgjencë pediatrike. Në dispozicion të këtij Departamenti janë edhe 8 dhoma shtrimi super komode dhe moderne, ku ofrohet shërbim mjekësor & infermieror i specializuar 24 orë në ditë, duke asistuar me  profesionalizëm dhe përkushtim të gjithë rastet që kanë nevojë për hospitalizim  (shtrimnëspital), nga ato rutinë (ditore) deri te ato më të komplikuarat.

Për të qenë më pranë këtyre rasteve, pra për të dhënë ndihmën e nevojshme mjekësore në rastet e urgjencave mjekësore për moshat pediatrie si dhe për të lehtësuar eksesin për të gjithë prindërit që përballen me të tilla problematika, Spitali Hygeia ofron Paketën e Urgjencës Pediatrike me çmimin ofertë prej 5,000 lekë, ku përfshihen ekzaminimet:

  •  Konsulta me mjekun Pediatër
  •  Gjak Komplet
  •  Urinë Komplet
  •  PCR
  •  Terapi për Urgjencë pediatrike

Rezervoni takimin tuaj në numrin e sekretarisë: 04 23 90 000

Për të parandaluar përhapjen e infeksionit mjekët specialistë rekomandojnë:

Kujdesuni për higjenën e duarve – Larja e duarve është një mënyrë efektive për të parandaluar shumë lloje infeksionesh.

Mbuloni gojën dhe hundën kur teshtini apo kolliteni (kujdes nga kontaminimi i duarve)

Shmangni vendet e populluara –  Gripi përhapet lehtësisht kudo që grumbullohen shumë njerëz – si shkollat, ndërtesat e zyrave, auditorët dhe transporti publik. Nëqoftë se jeni i sëmurë, qëndroni në shtëpi për të paktën 24 orë pas temperaturës në mënyrë që të zvogëloni mundësinë tuaj për të infektuar të tjerët.

Trajtimi:

Zakonisht, mjeku rekomandon regjim shtrati (qetësi) dhe sa më shumë lëngje për të hidratuar organizmin. Megjithatë, në varësi të simptomave apo në rastet kur pacienti shfaq komplikacione të tjera, mjeku specialist rekomandon trajtimin medikamentoz për të parandaluar shfaqjen e komplikacioneve të rënda që mund të vënë në rrezik shëndetin e pacientit.

Kujdes!

Asnjë herë nuk duhet të merrni medikamente me iniciativën tuaj pasi mund të kenë efektin e kundërt në organizëm e për pasojë shkaktojnë dëme të mëtejshme.

Nëse papritur keni temperaturë të lartë apo vështirësi në frymëmarrje, drejtohuni menjëherë për konsultë te mjeku specialist. /Opinion.al

 

 

Pas