Aktualitet

BE: Nuk ka vend për dhunë në protestë, policia të vetëpërmbahet


               Publikuar në : 15:40 - 25/05/19 |
geliano fataj

Delegacioni i Bashkimit Europian dhe ambasadat e shteteve anëtare të BE-së në Shqipëri bën thirrje që e drejta për të protestuar të ushtrohet në mënyrë paqësore.

Ata dënojnë aktet e dhunës dhe kërkon që të gjitha palët e përfshira të garantojnë sigurinë e protestuesve që do dalin në rrugëtr e Tiranës.

Deklarata nga BE

Delegacioni i Bashkimit Evropian dhe Ambasadat e Shteteve Anëtare të Bashkimit Evropian në Shqipëri respektojnë plotësisht të drejtën themelore të qytetarëve të Shqipërisë për të demonstruar. Megjithatë, ne përsërisim rëndësinë e ushtrimit të kësaj të drejte në mënyrë paqësore. Ne dënojmë aktet e dhunës që kanë ndodhur në protestat e mëparshme dhe u bëjmë thirrje udhëheqësve të protestës si dhe autoriteteve shqiptare që të sigurojnë që demonstrata e sotme të zhvillohet në mënyrë të rregullt dhe paqësore. Të gjitha palët e përfshira kanë përgjegjësinë për të garantuar sigurinë e atyre që janë në rrugët e Tiranës sonte. Nuk ka vend për dhunë në një protestë paqësore. Autoritetet e zbatimit të ligjit kanë përgjegjësinë për të vepruar me vetëpërmbajtje, edhe nëse provokohen. Për të mirën e qytetarëve shqiptarë, shumica e të cilëve dëshiron të shohë që vendi të bëjë përpara me procesin e reformave dhe të ecë drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian, ne i bëjmë thirrje të gjitha palëve të mbështeten në ofertën ekzistuese për dialog me synimin për të gjetur një rrugëdalje nga situata aktuale politike si një çështje urgjente./ Opinion.al

Pas