Uthulla është përdorur gjerësisht në gatim, dhe mund të ju ndihmojë edhe në luftën me mbipeshën.
Nëse ju dëshironi të humbni peshën e tepërt dhe të përmirësonishëndetin tuaj, nuk do të ishte një ide e keqe që të merrni parasysh uthullën.
Kërkimet shkencore të botuara në Gazetën ‘Functional Foods’ treguan se konsumi në sasi të vogla të uthullës së molles para ushqimit mund të zvogëlojnë nivelin e sheqerit në gjak.
Si ta përdorni uthullën për të humbur peshë
Zgjidhni mirë uthullën
Ju duhet të keni kudjes me zgjedhjen e uthullës sepse lloje të tjera përmbajnë acid acetik. Është e rëndësishme për të zgjedhur uthullën ku në etiketë shkruans se ka acid 5%.
Mos e teproni me sasinë
Duke marrë shumë uthull mund të dëmtoni fytin. Doza e padëmshme është një lugë uthull në 220 ml ujë. Në vend të kësaj përzierje, ju thjesht mund të shtoni uthull në sallatë dhe kështu të shijoni përfitimet shëndetësore të këtyre ushqimeve.
Mos prisni mrekulli
Dhe përveç që ndikojnë në dekompozimin e amidonit, uthulla nuk është një ilaç magjik që do të neutralizoj gjithë dhjamin dhe kjo nuk do të thotë që ju do të jeni në gjendje të shijoni ushqimin me kalori në sasi të pakufizuar, pa pasoja.