Etiketë: Fatjona Lubonja

Rrugëtimi i një puthje!

Spektri i autizmit dhe edukimi

Nga Fatjona R. Lubonja Ed.D Bazuar në statistikat, megjithëse të pakëta, në Shqipëri numri i fëmijëve që vuajnë nga aftësitë e kufizuara intelektuale apo problemet mendore është më i lartë ...

Rrugëtimi i një puthje!

Rrugëtimi i një puthje!

Nga Fatjona Lubonja “Një puthje” është përshkruar në mënyrën më romantike nga regjizori Italian, Giuseppe Tornatore ne filmin e tij Cinema Paradiso (1988, It./Fr.). Inspiruar nga “Il collezionista di baci” ...

Si mësojmë?

Si mësojmë?

Nga Dr. Fatjona R. Lubonja Ed.D Si mësojmë? Çfarë është memoria? Të mësuarit për trurin është çelësi i zhvillimit nga momenti i lindjes dhe përzgjat gjatë rrugëtimit të jetës. Procesi ...

Truri dhe perceptimi seksual

Truri dhe perceptimi seksual

Nga Dr. Fatjona R. Lubonja Ç’farë ndodh me trurin gjatë një perceptimi pamor sexual? Një nga imazhet ekstreme të perceptimit seksual është piktura e “Judith” (Klimt, 1901). Figura e femrës ...