TIRANË- Në ditën e të dashuruarve përpos të tjerave na vijnë edhe menu dedikuar 14 shkurtit. Shefi i njohur i kuzhinës Alfred Marku ka eksperimentuar me shijen gjithnjë dhe këtë e premton edhe për ditën e nesërme. Por përse kërkohet edhe në kuzhine të ketë refleksion të ditës së të dashuarve? Për Alfred Markun shpjegimi është krejt i thjeshtë. Sipas tij, Shën Valentini nuk është një ditë e zakonshme. Jo vetëm dhuratat, por edhe shija duhet të jetë impresionuese, thotë ai. Pyetjes se cili është interesimi i klientëve për të provuar gjithçka ndryshe në ditën e Shën Valentinit, ati thotë se njerëzit guxojne, sepse duan që kjo dite të mbetet në kujtesë.
Disa nga gatimet që ai rekomandon për këtë ditë i kemi në mënynë më poshtë. Dhe shihni pak edhe emrat që mbajnë këto pjata të ideuara nga shef Alfred Marku.
/Gjergj Figuri-Opinion.al/