Ushqimet tradicionale janë gjithmonë surpriza e çdo tavoline familjare. Veçanërisht kur mblidheni me të afërmit tuaj në ditë pushimi. Nëse jeni në kërkim të një recete speciale tradicionale, ju sugjerojmë lakrën e zezë me mish derri.
Është një ushqim i veçantë, por që nuk kërkon ndonjë vështirësi të madhe për ta gatuar.
Ja përgatitja: Zgjidhni një enë të madhe dhe valoni në të 4 kg ujë. Sigurohuni që lakrës t’i keni hequr kërcejt dhe më pas griheni imët. Gjysmën e ujit të valuar hidhjani lakrave të grira.
Me kujdes merrni lakrat, kullojini dhe hidhini në enën ku valon uji. Shtoni mishin dhe hidhini kripë.
Ziejini për 2 orë në zjarr të fortë, derisa të ziejë mishi.
Lëreni me pak lëng dhe në fund kur ta shërbeni shoqërojeni me bukë misri.