Në ditë të ftohta dimërore, një pjatë supe është ushqimi më i mirë për tu konsumuar, veçanërisht supërat e lehta, të shijshme dhe që nuk kërkojnë shumë kohë për tu gatuar.
Kjo recetë ju mëson se si të përgatisni supë pule në shtëpitë tuaja.
Përbërësit (për 4 – 5 persona):
200 gram pule, Pure patatesh pluhur, 1 pako Gjalpë, Pana kuzhine, 1 – 2 kokrra limoni, Kripë e piper sipas dëshirës, Gjethe majdanozi
Përgatitja: Në fillim zjeni pulën me pak kripë. Kur pula të jetë zjerë hiqeni nga tenxherja dhe ndajeni në copa të vogla duke ja hequr kockat. Në një tigan të nxehur më parë dhe ku keni hedhur gjalpin, skuqni copat e prera të pulës. Më pas shtojini ato tek tenxherja ku keni zjerë pulën më parë. Lereni deri sa të marrë valë. Në fund shtoni pluhurin e puresë së patates dhe panën. Hidhni kripë nëse ka nevojë dhe piper sipas dëshirës. Kur ta servirni në pjatë hidhini përsipër fletë majdanozi.