Aktualitet

Padia e Metës, sa vite burg rrezikon kreu i KED nëse shpallet fajtor


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 18:42 - 19/11/19 |
Al Do

Presidenti Meta firmosi sot padinë penale ndaj kreut të KED-së, Ardian Dvorani.

Ai e akuzon Dvoranin për shpërdorim detyre dhe përvetësimi i titullit apo detyrës shtetërore.

Padia i është drejtuar tre prokurorive, Prokurorisë së Përgjithshme; Prokurorisë për Krimet e Rënda dhe Prokurorisë s Rrethit Gjyqësor Tiranë.

Duke iu referuar Kodit Penal, neni 246 dhe 248 parashikojnë masat ndëshkuese nëse i pandehuri gjendet fajtor për akuzat e mësipërme.

Sipas ligjit, nëse kreu i KED-së shpallet fajtor atëherë ai mund të dënohet nga vendosja e një gjobe deri në shtatë vite burg.

Konkretisht Neni 246 i Kodit Penal parashikon dënimin për akuzën e përvetësimit të titullit apo të detyrës shtetërore

Përvetësimi i një titulli apo detyre shtetërore i shoqëruar me kryerjen e veprimeve që i takojnë mbajtësit të titullit apo të detyrës, përbën kundërvajtje penale dhe dënohet me gjobë ose me burgim gjer në dy vjet. Kur vepra kryhet me qëllim fitimi apo ka prekur lirinë, dinjitetin apo të drejta të tjera themelore të shtetasit, dënohet me gjobë ose me burgim gjer në pesë vjet.”

Ndërsa akuza për shpërdorim detyre në nenin 248 parashikon dënim me deri në 7 vite burg

Kryerja ose moskryerja me dashje e veprimeve a e mosveprimeve në kundërshtim me ligjin, që përbën mospërmbushje të rregullt të detyrës, nga personi që ushtron funksione publike, kur i kanë sjellë atij ose personave të tjerë përfitime materiale ose jomateriale të padrejta a kanë dëmtuar interesat e ligjshëm të shtetit, të shtetasve dhe të personave të tjerë juridikë, nëse nuk përbën vepër tjetër penale, dënohet me burgim deri në shtatë vjet.”. /Opinion.al

Pas