Në përgjithësi, njerëzit kanë tendencë të heqin qafe lëvoren e limonit dhe të përdorin vetëm pjesën e brendshme të limonit.
Gjithashtu, shpesh herë pjesët e mbetura të limonit nga recetat tuaja vetëm i hidhni në mbeturina.
Megjithatë, ekziston një zgjidhje praktike për këtë problem.
Ju mund ta ngrini limonin sepse ka shumë përdorime dhe përfitime për organizmin që nuk i keni ditur.
Limonët dhe frutat e tjera të agrumeve përmbajnë limonoide që kanë aftësinë për të luftuar kancerin.
Limonin konsumojeni me lëvore.
Ekspertët rekomandojnë konsumimin e secilës pjesë të frutave për të marrë të gjitha lëndët ushqyese që ofron.
Procesi i ngrirjes së limonave është shumë i thjeshtë. Keni nevojë për limon organik, pastroni dhe lani mirë e pastaj vendosni në frigorifer.
Sapo limoni të ngrihet, ju mund ta konsumoni bashkë me lëvore.
Për shembull, ju mund ta bëni atë në rende dhe ta shtoni në supë, sallatë, akullore, ëmbëlsirë e mish.
Çfarë përfitime ka konsumimi i lëvores së limonit?
Lëkura e limonit përmban 10 herë më shumë vitamina dhe lëndë ushqyese sesa lëngu i limonit. Megjithatë, zakonisht njerëzit e hedhin lëvoren për shkak të shijes së hidhur.
Për fat të mirë, ngrirja e limonit tuaj do të heqë shijen e pakëndshme dhe do t’ju lejojë të shijoni përfitimet shëndetësore të lëvores së limonit, siç është eliminimi i helmeve nga trupi.
Sipas disa studimeve, limonat janë 10,000 herë më efektivë se kimioterapia. Megjithatë, kompanitë farmaceutike nuk e zbulojnë këtë fakt sepse mund të ndikojnë në fitimin e tyre. /klankosova