Keni dëgjuar për shtimin e vajit të kokosit në kafe? Më poshtë do të mësoni pse duhet ta bëni këtë gjë.
Si dhe pse ta përfshini vajin e kokosit në kafen tuaj:
Një pjesë e madhe e atyre që po e lexojnë këtë artikull, me siguri konsumojnë kafe rregullisht dhe tanimë e ka kthyer këtë gjë në pjesë të rutinës së përditshme.
Vaji i kokosit, në veçanti nxit metabolizmin tuaj dhe ndihmon në djegien e kalorive. Kokosi përmban acide yndyrore të mesme, në vend të acideve yndyrore të gjata.
Acidet yndyrore të mesme metabolizohen ndryshe, gjë që çon në një nxitje të dobishme të metabolizmit.
Në një studim të kryer, u zbulua se 1 deri në 2 lugë yndyrna të mesme zinxhirore (p.sh. të vajit të kokosit) në ditë rritën energjinë e shpenzuar me 5% , çka përkthehet në 120 kalori në ditë.
Kokosi nuk e bën kafen tuaj të yndyrshme sic mund të mendoni. Ai do t’ju ofrojë një kafe të pasur dhe të butë. Asnjë vaj palme, asnjë konservues, dhe asnjë ëmbëlsues artificial!
Disa aspekte pozitive të vajit të kokosit:
-Ndryshe nga shtimi i qumështit apo kremit të ftohtë, vaji i kokosit nuk e ftoh kupën e nxehtë të kafesë.
-Nuk e hollon pijen apo ta zbusë shijen.
-Vaj kokosit nuk skadon, si qumeshti.
-Do t’ju japë më shumë energji.
-Ju do të siguroni disa vlera të mira ushqyese nëse zgjidhni të fusni në kafenë tuaj një lugë vaj kokosi.
Si të bëni kafe me vaj kokosi
Përbërësit
3/4 filxhan vaj kokosit (i butë, por jo i shkrirë)
1/2 filxhan mjaltë të papërpunuar
1 lugë çaji kanellë pluhur
1 lugë çaji ekstrakt i pastër vanilje
1 lugë gjelle kakao pluhur (nëse dëshironi!)
Përgatitja
Kombinojini të gjithë përbërësit në një enë dhe trazojini mirë. Më pas ndiqni të njëjtën procedurë si me kafen e zakonshme.