Për turshi të shpejta: plotësoni turshitë në kavanoz me perime të copëtuara – si karrota, lulelakër dhe speca të kuq – e më pas lërini të qëndrojnë në frigorifer për disa ditë deri sa të bëhen turshi e shpejtë.
Zëvendësues i uthullës: meqenëse shëllira është super acidike, është një zëvendësues shumë i mirë për uthullën në çdo kohë që dëshironi ta keni në pjatë. Gjithashtu e bën më me shije uthullën kur përzihet me këtë lëng të turshisë.
Marinadë (salcë): është shumë e preferuar gjatë përzierjes me këtë lëng. Jo vetëm që jep një aromë të mirë, por acidi që gjendet aty e bën mishin më të butë dhe të lëngshëm, qoftë gjoks pule apo mish lope.
Miks i koktejeve: mund të përdorni kokteje të shumta duke përzier me pak sasi të lëngut të turshisë./femra.net/