Kryesore

FSHF kërkesë qeverisë: Futbolli shqiptar është dëmtuar, kompensojeni


               Publikuar në : 12:30 - 30/03/20 |
el ida

Federata Shqiptare e Futbollit i ka dërguar një letër Këshillit të Ministrave, ku ka kërkuar garantimin e anës financiare për të gjithë komunitetin e futbollit në Shqipëri, përmes një pakete kompensimi.

FSHF shkruan se iu përgjigj në mënyrë të menjëhershme urdhërit të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale duke pezulluar të gjitha aktivitetet futbollistike në vend, si dhe u kërkoi klubeve të marrin masa për mbrojtjen e shëndetit të futbollistëve dhe stafeve teknike.

Njëherazi, shkruan FSHF, vendimi i Këshillit të Ministrave për Shpalljen e Gjendjes së Fatkeqësisë Natyrore, ka ndaluar tërësisht punën e Federatës së Futbollit dhe të gjitha hallkave të këtij sektori në rang vendi.

Sipas Federatës, kjo situatë, ka paralizuar punën e klubeve, shkollave dhe akademive të futbollit duke i çuar ato drejt falimentit, duke lënë pa asnjë të ardhur mijëra të punësuar duke nisur nga futbollistët, trainerët dhe deri të stafet teknike.

Kështu, sipas FSHF klubet nuk kanë mundësi për të bërë pagesa, për shkak të ndërprerjes së të gjitha të ardhurave nga biletat, transmetimet televizive si dhe për shkak të tërheqjes së sponsorave.

Nisur nga kjo situatë, Federata e Futbollit kërkon që të gjithë punonjësit e përfshirë në sektorin e futbollit në vend, të përfshihen patjetër në paketën e kompensimit, si një e drejtë themelore për të garantuar mbijetesën e familjeve të tyre në këtë kohë të vështirë./Opinion.al

Pas