Një prfesor i Universitetit të Harvard, ka vënë në dyshim përfitimet e vajit të kokosit në organizëm, duke e krahasuar atë madje edhe me helmin.
Karin Michels e mbështet fortë opinionin e tij, dhe madje në një deklaratë të fundit ai ka bërë thirrje që njerëzit të mos e konsumojnë më këtë përbërës.
deklaroi se vaji i kokosit është një nga ushqimet më të këqija që mund të konsumojmë për shkak të efektit dëmtues të acideve yndyrore të ngopura në vajin e kokosit që mund të kenë në trupin tuaj.
Kjo është kundër besimit të përbashkët se vaji i kokosit është i mirë për shëndetin tuaj, apo siç është quajtur më parë si një “superushqim” që mund të përdoret në kuzhinë si një komponent i çdo vakti.
Vitin e kaluar, Shoqata Amerikane e Zemrës ka përditësuar udhëzimet e saj në lidhje me acidet yndyrore të ngopura që gjenden në vajin kokosit, duke këshilluar që njerëzit të zëvendësojnë yndyrnat e ngopura në dietat e tyre me yndyra të pangopura, në mënyrë që të ulin rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare.
NHS deklaron se ushqimet e ngrëna që përmbajnë acide yndyrore të ngopura mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të sëmundjes koronare të zemrës, për shkak të rritjes së sasisë së kolesterolit të keq në gjakun tuaj.