-Jetë dhe Stil

5 këshilla që do t’iu ndihmojnë në kuzhinë


               Publikuar në : 20:57 - 08/04/19 |
xhu lia

Në përditshmërinë  padyshim që gatitmi zë një pjesë mjaft të rëndësishme të ditës. Por shpesh për shkak të mungesës së kohës për të bërë të gjitha gjërat që keni planifikuar do të ju nevojiteshin disa këshilla për të përshpejtuar të paktën procesin e gatimit. Faqja e njohur “Bright Side” ka publikuar disa këshilla mjaft të vlefshme, në mënyrë që të kurseni kohë.

1-Të mbahen vezët e freskëta

Do të ishte e këshillueshme që përpara se vezët të vendosen në frigorifer të lyhen me vaj luledielli.

2-Si të hiqen lëvoret e vezës me thjeshtësi

Pasi vezët të kenë zier, një mënyrë mjaft efikase për të hequr lëvoren është duke i thyer dhe më pas të vendosen në ujë të ftohtë.

3-Si të përdorni më gjatë limonin

Në disa raste nuk ju nevojiten më shumë se disa pika limoni. Për këtë arsye nëse nuk doni që ta shpërdorini mund ta shponi me një kunj dhëmbësh për të nxjerrë aq lëng sa ju duhet.

4- Të bëhet mbështjellja e ushqimeve me letër plastike e lehtë dhe e shpejtë

Në shumë raste ndodh që letrat plastike të ngjiten me njëra-tjetrën. Për këtë arsye një këshillë e vlefshme është që të vendosen fillimisht në frigorifer.

5-Të mbahen perimet e  freskëta

Në një këshillë e mirë do të ishte vendosja e perimeve në qese plastike të mbushura me ajër dhe më pas të lihen në frigorifer. Në këtë mënyrë do të sigurohet që perimet të jenë të freskëta për një kohë më të gjatë se më parë./Opinion.al/

 

Pas