Zinku është shumë i domosdoshëm për mirë funksionimin e trupit tonë. Ai është prezent në strukturën e dyqind enzimave dhe të shumë proteinave, të cilat janë thelbësore për funksionimin e organizmit, por edhe të disa hormoneve. Ja disa nga ushqimet që përmbajnë zink:
Peshqit dhe frutat e detit,
Sidomos gaforret (të pasur me fosfor, selen, kalium dhe natrium), duhen konsumuar të freskëta dhe të gatuhen për pak minuta, në mënyrë që të mos ti humbasin vetitë ushqyese.
Djathi
Duhet të konsumohet me moderim, por është një burim i mirë i proteinave, vitaminave, yndyrnave dhe mineraleve të tjera. Gjithashtu, ka një vlerë të lartë ushqyese.-
Gruri
Në grurë janë të pranishme gjithashtu fibra, që ngadalësojnë thithjen e karbohidrateve dhe sheqer, duke e zvogëluar formimin e lipideve-Maja birre: Në 100 gr maja ka mbi 10 mg të zinkut. Përveç kësaj, ajo është e pasur gjithashtu me vitamina të grupit B, vitaminë E dhe H dhe lipoproteina, fosfor, por ka edhe kalium, magnez, kalcium, selen, hekur dhe mangan.
Arrat
Të konsumosh 3 ose 4 në ditë, do të thotë që e ke furnizuar mirë trupin me zink dhe me oligoelementë të tjerë.
Thjerrëzat
Janë të pasura me fibra, minerale, vitamina, antioksidantë dhe ndihmojnë kujtesën, sistemin nervor dhe janë një antidepresant natyror.
Veza
Në mënyrë të veçantë, e verdha e vezës është një burim i vlefshëm i zinkut, fosforit, hekurit dhe vitaminave A, B1, D dhe E.