Shqiptarët zgjedhin çdo ditë e më shumë të ushqehen jashtë shtëpisë, duke shënuar sipas INSTAT, një rritje prej 11.8% në shpenzimet për “restorante dhe hotele”, krahasuar me vitin e kaluar.

Shkodranët kryesojnë si klientë të përhershëm të restoranteve, pasuar nga beratasit, fierakët, lezhianët, tregojnë të dhënat e Anketës së Buxhetit të Familjeve. Tirana mban vendin e pestë, ndërkohë që shpenzimet më të ulëta i ka Kukësi dhe afër tij vjen Gjirokastra.
Megjithatë, ka ende shumë të tjerë që zgjedhin të marrin ushqimin me vete. Eriku punon në Call center dhe tregon se përgatitja e ushqimit për në punë të kursen goxha para.
“Është më e shëndetshme në radhë të parë të hash diçka që e përgatit vetë; por edhe për shkak të cmimeve po të ushqehesh ditë për ditë jashtë nuk të del. Sanduicin e kam përgatitur vetë, dhe ditë për ditë përgatis diçka ndryshe”, u shpreh Erik Haxhiaj.
Top Channel