Minjtë bambu janë një ndër ushqimet e preferuara në tyezat e familjeve kineze. Edhe pse janë transportues të mundshëm të viruseve, në Kinë kanë qenë një nga ushqimet më të kërkuara me shekuj dhe përmbajnë vlera të shumta ushqyese.
Por, që me fillimin e pandemisë autoritetet e kanë ndaluar shtijen e tyre, gjë e cila ka goditur tregtarët që shisnin mishin e tyre në kuzhinat kineze.
Minjtë bambu mund të peshojnë deri në 5 kilogram dhe 45 centimetra të gjatë. Sipas mjekësisë tradicionale kineze, mishi i tyre mund të detoksifikojë trupin e një personi dhe të përmirësojë funksionet e stomakut dhe shpretkës.
Fermerët kinezë filluan të zbusin këta brejtës në vitin 1990 dhe avash avash ata u bënë si një nga ushqimet më të preferuara për të gjithë.
Përfitimet e dukshme shëndetësore janë regjistruar në enciklopedinë e lashtë mjekësore kineze Ben Cao Gang Mu, e shkruar nga farmakologu dhe mjeku i njohur Li Shizhen në shekullin e 16-të.
Libri i përshkruan minjtë bambu si ‘brejtës me madhësi lepuri që shumë njerëz i hanë dhe i shijojnë si rosat’. / Opinion.al