Koronavirusi vijon të mbetet argumenti kryesor, thuajse të gjithë botën, ndërsa vdekshmëria ka mbërritur në më shumë se 3%. Në studion e emisionit “Opinion”, të ftuarit kanë diskutuar mbi rrezikshmërinë e kësaj sëmundjeje dhe mënyrat se si mund të mbrohemi prej saj.
Teorinë e ndikimit të ushqimit në krijimin e një sistemi më të mirë imunitar e ka shpejguar nutricionistja Arlinda Garuci. Ajo shpjegoi qartësisht se ushqimet nuk mund të kryejnë funksionin e një vaksine apo medikamenti, megjithatë tha se një sërë ushqimesh dhe vitaminash ndikojnë pozitivisht në sistemin imunitar.
Garuci tha se në këtë situatë një ndikim pozitiv për imunitetin do të kishte vitmina D, por edhe ushqimet që përmbajnë antioksidantë, ku veçoi ushqimet me ngjyrë të kuqe si panxhari i sheqerit apo shega dhe perimet me ngjyrë jeshile, brokoli, por edhe agrumet./ Opinion.al