Çokollata fondente përmirëson mikroqarkullimin dhe gjithashtu është shumë e pasur me antioksidantë. Ja pse duhet ta konsumoni çokollatën fondente:
Çokollata bën mirë për trurin
Çokollata nuk është vetëm ushqim energjie, sepse falë principeve të saj aktive bën mirë për zemrën, qarkullimit të gjakut dhe trurit, ndihmon në luftën kundër stanjacionit dhe urisë nervore.
Mos e konsumoni me stomakun bosh
Momenti më i mirë për të konsumuar çokollatën është në mesditë ose pasdite, kur metabolizmi është akoma aktiv për të djegur kaloritë e mara nga të ëmblat. Mjafton vetëm një shije (10 gr) që shoqërohet gjithmonë me fruta, farëra vajore, ose drithëra të pa përpunuara.
Zgjidheni me 45% të me përmbajtje kakao
Çokollata me kualitet të lartë është e përgatitur me pluhur të thatë kakaoje bio (deri në 70%), gjalp kakao (deri ne 20%) sheqer nga kallame sheqeri të papërpunuar. Nga njëherë i shtohet aromë natyrale, si vanilja. Në etiketa nuk duhej të kishte shtesa, as aroma dhe as yndyrna shtese. Midis çokollatave fondente të shumta, extra është ajo që përmban të paktën 45 % pluhur kakaoje dhe të paktën 25 % gjalpe kakao. Ndërsa çokollata më e pasur me flavanoide është ajo extra e hidhur që përmban 70 %-80 % kakao.