“Plazhet e paprekura dhe rrënojat e lashta historike e bëjnë Shqipërinë një vend pushimi për t’u vizituar.” Ky është sugjerimi i agjencisë më të madhe britanike të udhëtimit “Hays Travel”, e cila shkruan në mënyrë të detajuar se përse pushimet në Shqipëri janë zgjedhja e duhur.
Në artikullin e fundit shkruhet se nëse po kërkoni një vend pak më ndryshe për pushimet tuaja të ardhshme në plazh, me një buxhet të përballueshëm, Shqipëria është një destinacion europian në trend, e njohur për vijën bregdetare mahnitëse, malet e thepisura dhe historinë e pasur.
Me plazhe të bukura përgjatë Rivierës Shqiptare, vende të lashta si Butrinti dhe qytete të gjalla si Tirana, Shqipëria ofron një përzierje interesante të sharmit mesdhetar dhe shpirtit ballkanik.
Perfekte për udhëtarët që kërkojnë kulturë autentike dhe peizazhe më pak turistike, pushimet në Shqipëri i përshtaten kërkuesve të aventurës, entuziastëve të historisë dhe dashamirësve të plazhit që duan diçka larg rrugës së zakonshme të pushimeve evropiane, shkruan britanikja “Hays Travel”.
Agjencia më e madhe britanike e udhëtimit sugjeron për turistët se për dashamirësit e plazhit, Riviera Shqiptare është një vijë bregdetare me plot diell, e njohur për ujërat e saj kristal, peizazhet mahnitëse malore dhe fshatrat bregdetare piktoreske.
Pavarësisht nëse po relaksoheni në brigjet me rërë të bardhë të Ksamilit, po kërceni gjithë natën në baret e njohura të plazhit në Dhërmi apo po shijoni pamjet panoramike përgjatë Qafës së Llogorasë, ky rajon i fshehur i Shqipërisë ofron relaksim dhe aventurë me shumë kënaqësi.
Ndërsa adhuruesit e historisë duhet të marrin në konsideratë të qëndrojnë pranë Sarandës për të vizituar vende të lashta si Parku Kombëtar i Butrintit, por nga ana tjetër edhe qytetin që është në UNESCO, Beratin, që ofron një përzierje kulture dhe pamjesh mahnitëse. Ndërsa për ata që duan aventurën, Alpet Shqiptare ofrojnë fshatra të qeta dhe shtigje piktoreske.
Koha më e mirë për të vizituar Shqipërinë është mes muajve maj dhe shtator, kur moti është i ngrohtë dhe me diell, ideal për plazh, ecje në natyrë dhe eksplorim të vendeve arkeologjike.
Në fund, agjencia më e madhe britanike e udhëtimit “Hays Travel” u sugjeron vizitorëve britanikë se kuzhina shqiptare përzien shije mesdhetare dhe ballkanike me përbërës të freskët si vaj ulliri, bimë aromatike dhe prodhime deti.
Nëse doni të provoni delikatesën e shijes tradicionale, provoni byrek, tavë kosi dhe peshk të pjekur në skarë përgjatë bregdetit. Klan News