Çokokremi mund të bëhet në kushtet e shtëpisë dhe recetën na e jep dietologia Blerina Bombaj.
Përberesit
1 kupe e gjysem lajthi te qeruara dhe te pjekura ne furre per 15min
200gr cokollate fondente te shkrire ne 1/2 gote qumesht natyral
6 luge qumesht kokosi kremoz ose krem qumeshti
2 luge gjalpe kokosi ose gjalpe natyral
2 luge te medha sheqer nga kallam sheqeri
1 luge te vogel kanellepak vaniljepak kripe
Pergatitja
Shkrini cokollaten fondente ne qumesht ne zjarr mesatar
Ne nje grires thermoni lejthite e pjekura
Shtoni te lajthite e grira qumeshtin e kokosit, gjalpin e kokosit, kanellen dhe cokollaten e shkrire
Shtoni ne fund pak kripe dhe bluani deri sa te formohet masa kremoze.
Per shije me te vecante mund te shtoni lekura portokalli, piper te kuq te embel, gjethe mente dhe spec te kuq djeges – pluhur.
Shoqerojeni kremin me buke integrale ose banane ose luleshtrydhe.