Ballkan Grill në Toronto është restoranti i hapur nga një çift shqiptarësh të cilët jetojnë në Toronto.
Etleva Xhaferi në një lidhje direkte në emisionin “Opinion” në Tv Klan shprehet se restorantin ata e kanë hapur pak muaj më parë dhe është realizimi i ëndrrës së tyre.
Të pyetur më shumë mbi menunë dhe detaje nga restoranti ata theksojnë se fokusi në këtë restorant është kuzhina shqiptare autentike.
Blendi Fevziu: Etleva si e keni nisur restorantin? Sa vite keni?
Etleva Xhaferi: Restoranti është i ri. Ka gjashtë muaj, gati shtatë muaj që e kemi hapur.
Blendi Fevziu: Si e nisët?
Etleva Xhaferi: Restoranti është realizimi i ëndrrës tonë. Është trashëgimi e familjes. Burri është shef, babain e kisha shef.
Bashkëshorti i Etlevës: Kam përvojë të jashtëzakonshme. Njoh shumë kuzhina, por jam fokusuar vetëm tek guzhina autentike.
Blendi Fevziu: Pse ja vendosët emrin Ballkan Grill?
Bashkëshorti i Etlevës: Këtu ka shumë ballkanas, ka serb, bullgarë, maqedonas, shqiptarë shumë dhe gjejmë mënyrën më të mirë që të jetë i përgjithshëm.
Blendi Fevziu: Çfarë gatuani në Ballkan Grill?
Bashkëshorti i Etlevës: Vetëm kuzhinë shqiptare autentike.
Blendi Fevziu: Ku e mësove zanatin e kuzhinierit?
Bashkëshorti i Etlevës: Kam bërë shkollën në Tiranë. Kam punuar në turizëm, pastaj filluan këto… Pastaj erdhëm në Kanada dhe këtu gjetëm vetëveten. Shumë kanadez ka. Unë kam arrit që kinezi të vijë dhe të marr tavë dheu dhe vijnë dy kinezë çdo ditë gati.
Blendi Fevziu: Po pjesa tjetër e klientëve të huaj çfarë pëlqejnë?
Bashkëshorti i Etlevës: Shumë pëlqejnë peshkun.
Ndërsa i pyetur për pjatën më të mirë që përgatisin në restorantin e tyre çifti shqiptar cilësojnë miksin e mishit.