Hajeni me lugë– vaji i kokosit mund të konsumohet vetvetiu me lugë pasiqë është i shijshëm.
Toping për kokoshkat– në vend të gjalpës, shkrini pak vaj kokosi dhe shpërndajeni mbi kokoshka.
Çips nga patate të ëmbla– ngrohim furrën paraprakisht, i vendosim copëzat e patateve në tepsi dhe i lyejmë me vaj kokosi. I lëmë në furrë për 15 minuta derisa çipsi të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë kripë dhe e servojmë me salcë.
Zëvendëson vajin bimor– vaji i kokosit me sukses e zëvendëson vajin bimor në shumë raste. Fërgim– fërgimi i patateve apo i pulës me vaj kokosi ka edhe përfitime shëndetësore.
Djath i pjekur në skarë– nuk keni nevojë më për gjalpë, vaji i kokosit është një zëvendësim adekuat për një sanduiç me djath të pjekur në skarë.
Kafe me vaj kokosi– shtimi i një luge me vaj kokosi e bën kafenë tuaj më të shijshme dhe më energjetike.
Granola shtëpiake– vaji i kokosit është një nga përbërësit kryesor të granolas.
Çaj me vaj kokosi– sikurse tek kafja, edhe tek çaji vaji I kokosit është një shtesë e mirë. Përdorimi i vajit të kokosit në kozmetikë
Ndriçues i mollëzave– aplikoni një sasi të vogël në mollëza.
Losion pas rrojes– I mbyll poret dhe e hidraton lëkurën