Ul tensionin e gjakut
Patatja përmban katër herë më shumë kalium në krahasim me një banane, dhe kaliumi është është kyç për hidratimin e trupit si dhe ndihmon në uljen e tensionit te gjakut.
Nxit tretjen
Patatja është e pasur me fibra, e kjo sidomos vlen nëse e hani me lëkurë. Një patate përmban rreth shtatë gramë fibra, prandaj gjella me patate ju ngop por në të njëjtën kohë nxit edhe tretjen e ushqimit.
Përmban vitamina C
Në lëvoren e patates gjendet një sasi e madhe vitaminave C, për këtë arsye duhet ta konsumoni sepse rrit sistemin imun, por edhe ndihmon në shërimin e plagëve.
Patatja mbron kockat
Patatja përmban mangan, substancë që luan rol të rëndësishëm në proçedimin e proteinave si në uljen e nivelit të kolesterolit të keq. Patatja ju mbron nga osteoporoza.
Patatja është e pasur me vitamina B6
Patatja është e pasur me vitamina B6, që luan rol të rëndësishëm në shëndetin kardiovaskular, por edhe në tretje, imunitet, ndërtim të muskujve dhe sistemin nervor.