Sociale

Vodafone Albania nënshkruan marrëveshjen për blerjen e Abcom


               Publikuar në : 15:05 - 28/10/19 |
xhu lia

28 Tetor 2019 – Vodafone Albania njoftoi sot nënshkrimin e marrëveshjes për blerjen e kompanisë Abcom.

Abcom është kompaniamë e madhe kabllore në Shqipëri dhe rrjeti i saj mbulon rreth 460.000 familje në Shqipëri. Aktualisht, kompania ofron internet kabllor dhe shërbime Pay-TV për më shumë se 100.000 familje në vend.

Ky transaksion është pjesë e strategjisë së Vodafone Group për të zgjeruar portofolin e shërbimeve të saj me internet fiks dhe shërbime televizive. Kjo blerje e bën Vodafone Albania  një kompani telekomunikacioni të plotë me të gjitha shërbimet, telefoni fikse, celulare dhe shërbime televizive përfamiljarë dhe biznese.

Transaksioni i do t’i nënshtrohet proçedurave rregullatore për marrjen e aprovimit nga autoriteti përkatës.

Pas finalizimit të transaksionit, Vodafone Albania do të ndjekë një plan të ri strategjik investimesh për kompaninë. Vodafone Albania parashikon të prezantojë në treg një game të re shërbimesh dh produktesh të konvergjuara, duke i ofruar konsumatorit shqiptar, krahas shërbimeve më cilësore të telefonisë celulare, edhenjë paketë të plotë dhe të zhvilluar shërbimesh të internetit fiks dhe Pay-TV.

Drejtori Ekzekutivi Vodafone Albania, z. Achilleas Kanaris deklaroi: “Vodafone Albania është investitori më i madh i huaj në Shqiperi. Ky transaksion ri thekson besimin tone në potencialin në rritje të ekonomisë shqiptare. Integrimi i Abcom do të forcojë Vodafone Albania dhe do na jape mundësinë t’i ofrojmë konsumatorëve dhe bizneseve një game të gjerë dhe të një cilësie të lartë shërbimesh të internetit fiks, Pay-TV dhe telefonie celulare, duke drejtuar kështu zhvillimin e shoqërisë digjitale në Shqipëri.

 

Për më shumë informacion kontakto:   

Vodafone Albania

Departamenti i Marrëdhënieve me Median

Email: [email protected]

 

 

 

Pas