Aktualitet

Vetting/ Çfarë vendosi KPK për kryetarin e Gjykatës së Posaçme?


               Publikuar në : 09:59 - 17/01/20 |
Opi Nion

Sandër Simoni, kryetar i Gjykatës së Posaçme për Korrupsionin edhe Krimin e Organizuar, është konfirmuar në detyrë nga KPK.

Sipas raportit të Inspektoratit të Lartë të Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive, konstatohet se ka deklarim të saktë, nuk ka fshehje, nuk ka deklarim të rremë dhe as konflikt interesi. Nga hetimi i thelluar rezulton se Simoni ka blerë apartamentin ku banon me vlerë më të ulët se të tjerët.

Komisioni i Posaçëm i Kualifikimit tha se Simoni i ka pasur mundësitë financiare për pasurinë që ka deklaruar ndërsa nuk ka rezultuar të ketë ndonjë konflikt interesi. KPK ka gjetur gjithashtu një mospërputhje në lidhje me mobilimin e apartamentit në pronësi të zotit Simoni.

Simoni i është nënshtruar edhe kontrollit të figurës, nga ku rezulton se nuk ka prova apo informacione për kontakte të papërshtatshme me persona të përfshirë në krimin e organizuar, çka përbën shkak për vazhdimin e detyrës./ Opinion.al

Pas