Aktualitet

Vendimi/ Sa është paga që do të marrë kabineti qeveritar për 3 muaj


               Publikuar në : 21:42 - 31/03/20 |
Opi Nion

Për shkak të situatës së krijuar nga koronavirusi në vend, kryeministri Edi Rama dhe ministrat e kabinetit do të marrin vetëm gjysmën e rrogës për një periudhë tre mujore.

Vendimi i Këshillit të Ministrave “Për trajtimin e përkohshëm financiar mujor të disa funksionarëve dhe nëpunësve të administratës shtetërore, gjatë periudhës së gjendjes së epidemisë së shkaktuar nga covid-19”, është publikuar sot në Fletoren Zyrtare.

Në bazë të këtij vendimi, e gjithë qeveria do të përfitojë pagë mujore neto në masën 50% të pagës mujore neto aktuale, për tre muaj.

Nëpunësit e institucioneve të administratës shtetërore, të cilët janë anëtarë të këshillave, të bordeve apo të komisioneve të institucioneve të administratës shtetërore, të institucioneve publike të arsimit të lartë, të njësive të fondeve speciale, të ndërmarrjeve shtetërore dhe të shoqërive tregtare me kapital mbi 50% shtetëror, për periudhën nga data 1 prill 2020 deri në përfundim të gjendjes së pandemisë./ Opinion.al

 

Pas