Vaji i arrës është një produkt natyral për një ushqim të shëndetshëm . Vaji i arrës është një burim i shkëlqyer i acideve yndyrore omega 3.
Në përbërjen e saj gjejmë proteina, kripra minerale zink, kalcium, potasium, hekur dhe vitamina E dhe C që përbëjnë një burim ushqyes për shëndetin. Gjithashtu vaji arrës përmban jod që është parësor për mirëfunksionimin gjëndrës së tiroideve, përmirëson lëkurën, kundër plakjes, kundër inflamacionit.
Konsumimi i vajit të arrës ndihmon enët e gjakut duke u dhënë atyre më shumë forcë për një funksionim më normal.
Gjithashtu ka veti të larta antibakteriale dhe antivirale.
Studimet kanë treguar se qelizat e trurit kanë nevojë për acide yndyrore për këtë arsye dieotologët këshillojnë përdorimin e vajit të arrave. /ATA/