Shumë nga ushqimet që konsumojmë, të cilat mendojmë se kanë efekte pozitive në shëndetin tonë në fakt duket se bëjnë të kundërtën. Madje ushqimet e renditura më poshtë shpesh mund të jenë edhe më të rrezikshme se vetë cigarja.
Granola
Ndonëse janë të pasura me lëndë ushqyese disa granola janë gjithashtu të pasura me sheqer të shtuar më shumë nga sa duhet. Më të njohurat përmbajnë nga 15 deri në 30g sheqer për çdo porcion.
Sushi
Sushi nuk hyn tek ushqimet e dëmshme. Por përbërësit e ndryshëm në sushi janë shkaktarët e problemeve. Sushi në ditët e sotme përmbajnë majonezë, krem djathi, salca dhe produkte të tjera të cilat të gjitha bashkë ju japin shumë kalori.
Peshku i supermarketit
Fatkeqësisht peshqit që blejmë në supermarket zakonisht vijnë nga rezervati. Prandaj, jo vetëm që atyre u mungojnë ushqyes të shëndetshëm, por ato përmbajnë gjithashtu aditivë kimikë që fermerët i përdorin për t’i bërë ato të rriten më shpejt.
Ushqimet pa yndyrë
Këtë periudhë ekspertët rekomandojnë të zgjedhin produkte të qumështit që janë të pasura me proteina dhe yndyrna të shëndetshme, si gjizë ose kos, të cilat nuk përmbajnë asnjë sheqer të përpunuar.
Buka e bardhë
Buka e bardhë është një produkt që mungojnë ushqyesit dhe fibrat e shëndetshme. Ndërsa fibrat kontribuojnë në një peshë të shëndetshme, presion të mirë të gjakut dhe një rrezik më të ulët të diabetit dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Fakti që buka e bardhë nuk e ka atë mund të jetë arsyeja pse përballesh me të gjitha këto probleme./Opinion.al/