Aktualitet

Tërmeti/ Familjet në Lezhë përfitojnë pagesë të plotë qiraje për një vit


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 11:51 - 08/12/19 |
Opi Nion

Të gjitha familjet në Lezhë të cilave iu shkatërrua banesa nga tërmeti tragjik i 26 nëntorit do të përfitojnë pagesën e plotë të qirasë për një vit.

Ky është vendimi është miratuar nga Këshilli Bashkiak i Bashkisë së Lezhës, ku në të thuhet se  se pagesa do të bëhet sipas vlerës së tregut.

Këshilli Bashkiak i Lezhës vendosi:
1. Përfitojnë pagesën e plotë të qirasë për një periudhë 1-vjeçare, sipas vlerës së tregut të lirë, të gjitha familjet, banesat e të cilave janë dëmtuar si rezultat i tërmetit të datës 26.11.2019 dhe nga akt konstatimet e hartuara nga grupet e inxhinierëve të inspektimit është arritur në konkluzionet për evakuimin e tyre nga këto banesa.

 1. Vlera e pagesës së qirasë mujore është në masën 100% të vlerës së qirasë, sipas përcaktimit të bërë në pikën 3 të këtij vendimi.
 2. Vlera e pagesës së apartamentit është sipas vlerës së qirasë së tregut të lirë sipas strukturave përkatëse të apartamenteve:
  a) Qiraja për strukturën e apartamentit për 1+1 është 10.000 lekë
  b) Qiraja për strukturën e apartamentit për 2+1 është 14.000 lekë
  c) Qiraja për strukturën e apartamentit për 3+1 është 18.000 lekë
  4. Familjet që aplikojnë për përfitimin e pagesës së qirasë sipas këtij vendimi duhet të depozitojnë pranë Zyrës së një ndalesë në Bashkinë e Lezhës, dokumentacionin:
  a) Formularin e aplikimit, i cili gjendet pranë Bashkisë Lezhë sipas formatit të bashkëlidhur të këtij vendimi
  b) Akti i konstatimit të gjendjes fizike të objektit/Opinion.al

Pas